Zakaj je temnenje stekel tako priljubljeno?

Temnenje stekel je še posebej priljubljeno na naših vozilih, postopek pa pogosto izvajamo še kje drugje. Vsekakor pa velja, da je zatemnitev stekel eden od najboljših načinov za izboljšanje videza in udobja vozila ali česar koli drugega. Temnenje stekel na avtomobilu ter še kje nam daje še številne druge prednosti, ki si jih bomo ogledali v nadaljevanju.

Temnenje stekel ter njegove številne prednosti

Če na primer potemnimo stekla na našem jeklenem konjičku, potem mu s tem zagotovimo povečano vrednost. Poleg tega mu omogočimo še številne druge prednosti. V prvi vrsti poskrbimo za toplotno zaščito pred soncem. S temnenjem stekel smo namreč poskrbeli, da tako steklo odbije kar 50 % toplote in kar 99 % UV žarkov.

Temnenje stekel na avtomobilu in še kje pa nam omogoča tudi veliko mero zaščite pred poškodbami in tatvino. Vgrajena folija, ki smo jo vstavili med temnenjem, namreč v veliki meri preprečuje razsutje stekla. Če steklo na avtu potemnimo, to pomeni tudi zmanjšanje porabe goriva. Vgrajena folija izjemno zmanjša porabo klimatske naprave.

Pomembna prednost, ki nam jo prinaša temnenje stekel, pa je tudi ohranjanje zasebnosti, in sicer pred pogledi v notranjost našega vozila.

Temnenje stekel na poslovnih in stanovanjskih objektih

Temnenje stekel je seveda najpogostejše izvedeno na naših jeklenih konjičkih. Pogosto pa se odločimo tudi za temnenje stekel na poslovnih in drugih stanovanjskih objektih. Pri tem uporabljamo najrazličnejše folije, ki so izjemno kakovostne in učinkovite. Med njimi so na primer termoreflektivne folije, za katere je značilno, da poleti prostore zaščitijo pred vročino ter UV žarki, pozimi pa varujejo pred izgubo toplote. Varnostne folije, ki jih ponavadi imenujemo kar protivlomne folije, povečujejo trdnost stekla. Ob razbitju steklene površine drobci stekla ne povzročajo nobenih telesnih poškodb. Priljubljene so tudi peskane oziroma dekorativne folije, ki se prav tako uporabljajo za temnenje stekel. Te vrsta folije nudi izjemno zaščito pred nezaželenimi pogledi v prostore in pred slepečo svetlobo. Na razpolago imamo veliko vrst dekorativne folije, ki je namenjena temnenju stekel.

Temnenje stekel ima torej številne prednosti tako pri uporabi naših prevoznih sredstev kot tudi pri najrazličnejših objektih. Večinoma stekla temnimo zaradi varnosti in energetskega prihranka. Po drugi strani pa ima tovrstna oblika temnenja tudi velik estetski učinek.

temnenje avto stekel