Vsestranska uporaba objemnih grelcev

Objemni grelec je grelec posebne vrste, ki ga potrebujemo predvsem za ogrevanje cilindrov ali šob. Objemni grelci so zelo pomembni v industriji za predelavo plastičnih mas ter tudi za predelavo vse ostalih materialov, ki potrebujejo gretje. Povsod kjer je potrebno taliti ali topiti določen material, da ga lahko naprej obdelamo, je koristen objemni grelec

Objemni grelec lahko naročimo v specializiranih trgovinah ali pa se odpravimo na splet, kjer bomo našli veliko različnih ponudnikov, ki poleg ostalih artiklov prodajajo tudi grelce po resnično ugodnih cenah. Vse kar moramo storiti je to, da malce raziščemo splet in že bomo imeli na voljo ogromno cenovno ugodnih možnosti za nakup novega objemnega grelca. 

Objemni grelec je lahko izdelan iz različnih materialov 

Ko bomo kupovali nov objemni grelec bomo hitro opazili, da lahko na spletu najdemo različne vrste objemnih grelcev. Zelo priljubljen je na primer keramični objemni grelec, ki je izdelan iz odlične keramike. Čez katero je ohišje iz nerjavečega jekla. Pri nakupu moramo tudi upoštevati velikost posameznega grelca. Nekateri merijo v premeru 60 milimetrov in imajo moč segrevanja do 600 stopinj Celzija. Tudi širina takšnih grelcev je različna. Najpogostejši so široki 20 milimetrov, kar zadošča za dobro segrevanje cevi .

Objemni grelci različnih barv

Če ne želimo, da je naš nov grelec iz keramike, si lahko naročimo objemni grelec, ki ima mikanitno jedro. To mikanitno jedro pa je varno zaščiteno  z ohišjem nerjaveče pločevine. Takšen objemni grelec ni tako zmogljiv kot keramičen, saj ima moč gretja le do 350 stopinj Celzija. Pomembna je tudi informacija, da ga lahko priklopimo le na moč 230 V ali 400 V in nič več. 

Tak kakovosten grelec nam nudi možnost, da mu vgradimo posebno tipalo, ki nam bo koristilo pri samemu postopku gretja. Ko ga bomo priklopili na napravo, ki jo bo moral ogrevati bomo imeli več različnih opcij. Lahko se bomo poslužili direktnega kabelskega priključka ali pa bomo uporabili natikalo. 

Na željo lahko naročimo tudi objemni grelec s točno določeno obliko

V kolikor potrebujemo poseben kakovosten grelec, ki ga ne moremo kupiti v prosti prodaji, se lahko s proizvajalcem dogovorimo za posebne objemne grelce, ki imajo spiralno obliko. To so tako imenovani visokoučinsko spiralno naviti cevni grelci, ki so zaliti s posebno termomaso. To je masa, ki lahko prenese izjemno visoke temperature. 

Tudi ta objemni grelec bomo lahko segreli do 600 stopinj Celzija. Zaradi oblike je izredno učinkovit in uporaben v različnih vrstah industrije.