Toplotna črpalka za sanitarno vodo velja za najprijaznejši način ogrevanja

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je v uporabi že vrsto let, vendar njene številne prednosti uporabe šele spoznavamo. V bližnji prihodnosti bodo toplotne črpalke za sanitarno vodo zaradi vse višjih stroškov pri preostalih načinih ogrevanja zagotovo še pridobile na popularnosti. Prihranki, ki smo jih deležni pri njihovi uporabi namreč niso zgolj simbolični, temveč lahko dosežejo tudi do 70% v primerjavi z drugimi, manj učinkovitimi in energetsko bolj potratnimi ogrevalnimi sistemi. Toplotne črpalke za sanitarno vodo pri svojem delovanju izkoriščajo toploto zemlje, zraka ali podtalne vode, s pridobljeno toploto pa nato ogrevajo stanovanjske in druge vrste objektov ali sanitarno vodo, ki jo uporabljamo v čisto vsakem gospodinjstvu.

 

Vir sanitarne vode je običajno voda iz vodovodnega omrežja pitne vode, ki mora biti na priključku na notranjo (hišno) inštalacijo fizikalno-kemijsko in mikrobiološko neoporečna, ker pa jo v številnih primerih potrebujemo toplo (npr. pri tuširanju ali pomivanju posode), pa jo je potrebno ogreti na želeno temperaturo, ki ne sme biti niti prenizka niti previsoka. Eden izmed najboljših načinov priprave sanitarne vode je uporaba temu namenjene obtočne toplotne črpalke, ki mora biti dovolj močna, zato moč naprave vedno izberemo glede na predvideno porabo.

 

Največkrat so to sistemi zrak voda, ki toploto za ogrevanje sanitarne vode pridobivajo iz okoliškega zraka, prav tako pa je mogoče kot vir toplote uporabiti tudi podtalnico, toploto zemlje, odpadno toploto ali akumulirano sončno energijo. Ko izberemo primerno moč toplotne črpalke za sanitarno vodo (pri tem je dobro upoštevati podatek, da povprečna štiričlanska družina porabi približno 200 litrov vode na dan), moramo razmisliti še, kam jo bomo namestili. Najprimernejši prostor je klet ali shramba, lahko tudi podstrešje, saj mora biti temperatura zraka v prostoru čim višja. Vrhunske stenske toplotne črpalke za sanitarno vodo z izredno dolgo življenjsko dobo najdete v ponudbi podjetja Orca Energija, v katerem vam nudijo prihranek kljub užitku. Toplotne črpalke za segrevanje sanitarne vode Orca učinkovito nadomeščajo električni bojler ali kateri drugi, manj varčni način ogrevanja sanitarne vode, saj kot glavni vir delovanja uporabljajo zrak, kar stroške porabe električne energije zmanjša tudi do 75%.

Katere so prednosti uporabe toplotne črpalke za sanitarno vodo?

 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo za svoje delovanje porabijo zelo malo električne energije (na letni ravni približno za 100 EUR, vendar pa je poraba seveda odvisna od števila oseb v gospodinjstvu in od ogrevalnega režima).

 

Mnogi ne vedo, da lahko s pomočjo teh sistemov hkrati ogrevamo sanitarno vodo in hladimo prostor, v katerega so nameščene (klet ali shramba). S primerno velikim vgrajenim bojlerjem imamo vedno na voljo zadostne količine tople sanitarne vode, ki je pripravljena na takojšnjo uporabo, hkrati pa z vgradnjo le pridobimo, zato je vsaka dilema povsem odveč. V podjetju Orca Energija vam ponujamo veliko število različnih izvedb sanitarnih toplotnih črpalk z različno velikimi bojlerji, kar vam omogoča, da izberete optimalno glede na velikost vaše družine in druge zahteve, ki bi jih utegnili imeti. Izdelane so tako, da jih je mogoče z veliko ekonomijo prostora postaviti v praktično katerikoli prostor. Ena od najbolj ekonomičnih prednosti pa je ta, da toplotna črpalka hkrati s segrevanjem vode omogoča tudi hlajenje prostora, kamor naprava izpiha zrak, torej ima kar dve funkciji v enem. Sistemi, ki so na voljo v naši ponudbi, delujejo tudi do -10°C temperature vstopnega zraka.

 

 

Zakaj za nakup stenske toplotne črpalke za sanitarno vodo izbrati nas?

V našem podjetju proizvajamo visokokakovostne in estetsko dovršene produkte, ki so v celoti proizvedeni v Sloveniji iz najboljših materialov, razpoložljivih na evropskem trgu. Imamo odlično organizirano mrežo monterjev in servisno službo, med naše zadovoljne kupce pa se uvrščajo tako končne stranke, kot tudi poslovni partnerji v veleprodaji. Za vas uredimo vse, naši usposobljeni strokovnjaki pa bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja in vam ponudili pojasnilo.

 

 

Zagotavljamo vam dolgo življenjsko dobo sistemov iz naše ponudbe in ker nam zaupajo že mnogi, nam lahko brez skrbi zaupate tudi vi. Prepričani smo, da je toplotna črpalka za sanitarno vodo ena najboljših možnih rešitev za pripravo sanitarne vode v gospodinjstvu, saj nam omogoča enostavno uporabo in zagotavlja dolgoročne prihranke. Z drugimi besedami – v Orca Energiji znižujemo ljudem stroške ogrevanja in izboljšujemo kvaliteto življenja. Ob nakupu naših produktov ponujamo tudi možnost montaže, ne glede na to iz katerega dela Slovenije prihajate. Poprodajne storitve v smislu rednih letnih servisov in vzdrževanja zagotavljajo dolgo življenjsko dobo naših produktov, zato jih v podjetju redno in skrbno izvajamo. Če iščete najboljše toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode, potem smo prava izbira za vas.