Teleskopski viličar odlikuje izjemna stabilnost

Ali veste, da so posebni tipi viličarjev izdelani za ekstremne pogoje in zelo zahtevne terene? Takšen delovni stroj je teleskopski viličar, ki ga odlikujejo številne prednosti, med katerimi so visoka zmogljivost, vrtljiva kupola, napredna tehnologija, sodobni motorji in pogoni ter izjemna stabilnost. Ravno tem lastnostim so zelo hvaležni gradbeniki in krovci. Njihovo delo je s pomočjo tega stroja učinkovitejše, hitrejše in natančnejše, saj viličar še kako okreten in težak tovor zlahka prestavi na željeno mesto.

Kot pri vseh strojih je tudi pri tem izjemno pomembna varnost in sposobnost upravljanja. Zagotovo ga ne more upravljati vsak, ampak izkušen in strokovno podkovan voznik, ki se dobro zaveda, kaj za takšen stroj pomeni tudi redno vzdrževanje in nega. Tako kot vsako prevozno sredstvo vam bo tudi teleskopski viličar dolgo služil, če boste z njim primerno ravnali. Njegova izjemna učinkovitost in večnamenska uporabnost pa sta zagotovo lastnosti, ki vas bosta prepričali.

Teleskopski viličar, ki ga odlikujejo številne prednosti, med katerimi je tudi visoka zmogljivost.

Ročni viličar ima lahko tudi tehtnico

Tisti, ki vsak dan prenašajo večjo količino blaga in težja bremena, dobro vedo, da je ročni viličar zlata vredna pridobitev. Te majhne in okretne viličarje na vseh manjših prostorih in kratkih razdaljah lahko s pridom izkoristite. Kvalitetno izdelan pripomoček potiskate brez težav, saj so s svojo obliko okretni, lahko jih je manevrirati, med uporabo pa zagotavljajo še gladko in tiho vleko ali potisk. Ročni viličarji so vam na voljo v številnih izvedbah, z različnimi razmaki in dolžinami vilic.

Ste vedeli, da so ročni paletni viličarji izboljšani s hidravličnim sistemom? Ta zmanjšuje napor, ki je potreben za dvig vilic. S posebnim spustnim ventilom pa je zahtevnejši in občutljiv tovor mogoče spuščati izjemno natančno in nadzorovano. Nekateri so izpopolnjeni tudi do te mere, da nudijo možnost menjave vilic. Dostikrat je v skladiščih potreba po tehtanju in takšno možnost ima ročni viličar s tehtnico, ki ima tehtalne celice nameščene na konicah vilic.