Stensko gretje za vaš dom

Stensko ogrevanje deluje po principu temperaturnega ogrevanja prostorov in ravno zaradi tega omogoča bivanje pri zelo dobrih klimatskih pogojih. Toplota prehaja v prostor s segrevanjem oziroma nek del tudi s konvencijo. Tople zrak se ob ploski prične dvigati. Cirkulacija tako postane močnejša s tem pa se prepreči sevanje hladilnih sten in oken.

Kako je potrebno načrtovati stensko gretje?

Stensko ogrevanje zna biti dokaj zakomplicirana zadeve, če se le te ne znate lotiti najbolje in pri tem nimate predhodnih izkušenj. Najprej je potrebno izračunati toplotno izgubo v prostoru, prav tako pa je potrebno izračunati nizkotemperaturni sistem segrevanja. Nato je potrebno pravilno izbrati stensko ogrevanje glede na to ali se gre za novogradnjo ali pa za starogradnjo. Odločiti se morate tudi kakšna bo obloga ob zidu. Nato je potrebno določiti kakšna površina zidu je razpoložljiva za oblogo in seveda potrebno je tudi izračunati potrebne delovne temperature za sistem stenskega ogrevanja.

Urejanje stenskega gretja preko naprave na steni.

To delo naj opravi usposobljen strokovnjak, ki bo meritve opravil zelo natančno in strokovno saj pod nobenim pogojem ne sme priti do kašnih odstopanj, saj v nasprotnem primeru stensko ogrevanje ne bo delovalo tako, kot bi moralo.

Kako sploh izbrati stensko gretje?

Najprej se odločite sploh, kakšno ogrevanje potrebujete, za kolikšno veličino ogrevanega prostora gre in koliko bi ga sploh uporabljali. Najbolje bo, da se za vse potrebne informacije obrnete na izbranega ponudnika oziroma osebo, ki vam bo vgradila in uredila stensko ogrevanje. Splača se izbrati zanesljivo podjetje, sploh če ga lahko enostavno najdete na spletu: https://sanitar.si/talno-in-stensko-ogrevanje.html. Nekatera opravila se morda zdijo na prvi pogled dokaj enostavna, a zagotovo se tega ne lotevajte sami, saj si boste s tem nakopali le veliko dodatnih stroškov, predvsem pa boste v svojem domu povzročili veliko dodatne škode, ki vas bo zelo veliko stala in to po nepotrebnem.