Smučarske hlače poskrbijo za prijetne smučarske užitke

Smučanje je zelo priljubljen šport, vendar je zadovoljstvo v njem pogojeno z mnogimi dejavniki. Poleg ustrezne smučarske opreme, za prijetno smuko poskrbijo tudi smučarska oblačila, med katerimi so tudi tople smučarske hlače izjemno pomembne. 

Njihova glavna naloga je, da nas zaščitijo pred zunanjimi vremenskimi vplivi kot je mraz, sneg ali vlaga, in nas v primeru padcev ohranjajo suhe in tople. Zato morajo biti izdelane iz materialov, ki odbijajo sneg in dež, učinkovito zaustavijo veter, hkrati pa omogočajo, da koža še vedno diha.

Materiali za smučarske hlače nudijo najboljšo zaščito

Čas, ko so bile debele smučarske hlače edino merilo njihove kakovosti in toplote je že davno mimo. Tehnološko dovršeni materiali so izjemno lahki, kljub temu pa so še vedno dovolj topli in trpežni. Za smučarska oblačila se najpogosteje uporablja Gore-Tex, ki je vodotesen in diha, na voljo pa so tudi hlače iz softshella.

Ali so smučarske hlače nepremočljive, nam pove podatek o vodnem stolpcu, ki je izražen v milimetrih. Številke se gibljejo od 0 pa vse tja do 20.000 mm, pri čemer velja, da višja kot je številka, bolj nepremočljiv je material.

Smučarske hlače za brezskrbne smučarske užitke

Izbirajte kakovostne smučarske hlače

Če želimo izbrati kakovostne smučarske hlače, se moramo zavedati, da bomo morali zanje odšteti kar nekaj denarja. Ker pa gre za sezonsko oblačilo, je velika verjetnost, da jih boste uporabljali veliko let, če boste le izbrali dovolj kakovostne modele.

Če vam smučanje predstavlja užitek in imate v sezoni več kot 10 smučarskih dni, se vam splača v hlače investirati nekoliko več denarja. Udobje in užitki pri smučanju bodo z njimi zagotovo večji, kot pa če se boste v njih počutili neudobno, ali pa vas bo v hlačah celo zeblo. Nikakor pri tem ne pozabite na izbiro primerne velikosti. Preozke ali preširoke hlače za smučanje v nobenem primeru niso udobne.

Poskrbite za ustrezno vzdrževanje smučarskih hlač

Za dolgo življenjsko dobo smučarskih hlač lahko poskrbite z njihovim primernim vzdrževanjem. Detergenti in mehčalci, ki jih uporabljamo za vsakodnevno pranje, nikakor niso primerni za pranje smučarskih hlač. Pri pranju vsekakor upoštevajte navodila proizvajalca, kjer je tudi jasno določeno pri kateri temperaturi pranja je priporočljivo prati smučarske hlače.

Največji sovražnik smučarskih hlač pa je zagotovo sušilni stroj. Tudi če smučarske hlače nujno potrebujete, se sušenju v sušilcu izogibajte, saj je velika verjetnost, da ne bodo več takšne kot so bile. Namesto tega raje izberite naravno sušenje na zraku, ki je veliko bolj primerno.