Rožičeva moka

Zanimivo, da večina ljudi meni, da zdrava prehrana tudi ne morem biti okusna, pa vendar to ne drži in, če smo že kdaj kaj poskusili smo lahko ugotovili, da je pravzaprav lahko zelo okusna, seveda pa jo moramo pripraviti tudi na pravi način. Koliko vrst moke pa poznate, da jo uporabljate in vam je okusna? Je med njimi tudi rožičeva moka? Če je vaš odgovor da, potem je to odlično, saj ta ni samo dobrega okusa, ima tudi ogromno drugih zdravih učinkovin, ki so predvsem zdravju koristne.

Riževo moko lahko uporabljate za kruh in pecivo

 

Rožičevec je poznan kot kruh svetega Johna in je zelo priljubljen po več področjih po svetu. Zato se še naprej goji in pridobiva ter predvsem pridobiva na veljavi, prav zaradi izjemnega okusa in svojih zdravju koristnih sestavin. Moka ima podoben okus karameli in tako da jedem enkraten in izviren okus, po kateri si bomo zagotovo zapomnili vsako jed, ki jo vsebuje. Priporoča se predvsem za sladke jedi in služi tudi kot nadomestek čokolade in sladkorja, saj gre za naravni sladkor, saj je moka že sama po sebi sladka in je dodajanje sladkorja odveč.

Vsebuje različne vitamine in minerale

 

Rožičeva moka je bogata z minerali in vitamini, ki so našemu telesu nujno potrebno, če želimo v njem doseči pravo ravnovesje. Je torej odličen nadomestek marsikatere slabe in škodljive razvade, zato je prav, da se ta znajde na vsakodnevnem jedilniku in se škodljive snovi zamenjajo z zdravo alternativo. Ne vsebuje kofeina, vsebuje pa vse vitamine od A, B, D in E. Ohranja zdravje metabolizma, saj je bogata z vlakninami. Vsebuje tudi veliko kalcija, ki je dandanes že skoraj redkost moderne prehrane. Prav tako ne vsebuje holesterola in je primerna tudi za sladkorne bolnike.

Ugotovili smo, da odličen okus lahko vežemo tudi z zdravjem, če smo le izbrali dobro in pametno med katero sodi tudi omenjena moka, zaradi katere je lahko zdrava prehrana odlične, izvirnega in božanskega okusa a hkrati tudi izjemno zdrava.