Preveri domeno in registriraj ime spletne strani

Ne pozabite tudi sami preveriti domeno še pred registracijo in se prepričati, da je ime za spletno mesto še prosto. V primeru, da je ime za internetno stran že zasedeno, vam program ponudnika za spletno gostovanje ponudi drugo izbiro, največkrat v obliki drugačne domenske končnice. Pri tem pa je dobro paziti, da ne izberete že uveljavljenega imena za spletno stran oziroma imena, ki je le-temu zelo podobno, saj boste s tem ustvarili zmedo med kupci, ki ne bodo vedeli, katero podjetje upravlja z določeno internetno stranjo.

Registracija domen in izbira imena za spletno stran je za podjetje pomembna zato, ker je izbor zanimivega in jasnega imena, ki si ga kupci lahko zapomnijo, ključnega pomena za uspešno internetno prisotnost, na kateri boste gradili prepoznavnost vaše blagovne znamke. Zato preveri domeno in njeno razpoložljivost, izpiši zmagovite kombinacije imen, ki bodo vaše podjetje ločile od konkurence in registriraj ime pri izbranem ponudniku.

Kako poteka preverjanje imen za spletno stran?

Preveri domeno tako, da na internetnem mestu izbranega ponudnika za spletno gostovanje in registracijo imen z domenskimi končnicami vpišeš v posebno okence izbrano ime, ki ga želiš uporabiti in registrirati za novo spletno stran. Nato program poišče in izpiše, ali je vpisano ime še prosto ali pa je že zasedeno. V primeru, da je ime že zasedeno, program tudi izpiše, kdo je njen lastnik.

 

 

Če je ime spletnega mesta že zasedeno, vam program izpiše priporočene predloge, ki se nanašajo na spremembo domenske končnice in na podaljšanje imena, glede na vašo dejavnost in lokacijo. Tako lahko osnovno želeno ime še vedno uporabite, pri tem pa spremenite le nekatere dele.

  • Predlogi za poslovanje v Evropi: končnica .eu in končnice posameznih evropskih držav
  • Predlogi za podjetja z e-trgovino in dodajanje besed za prvotnim imenom, kot je .top, .shop in .sale.
  • Predlogi za podjetja, ki delujejo v turizmu in dodajanje besed za prvotnim imenom, kot je .vip, .salon, .travel, .tours in drugo.

 

izbor domene za vašo spletno stran

 

Preverjanje razpoložljivosti različnih domenskih končnic

Po izbiri imena za novo spletno stran, se je potrebno odločiti tudi o uporabi ustrezne domenske končnice, ki jo lahko preverite ob vnosu želenega imena v programski iskalnik. Tako bo spletna stran izpisala tudi razpoložljivost domenskih končnic. Če poslujete večinoma na slovenskem trgu, tedaj predstavlja domena .si dobro izbiro. Če pa je ta končnica že zasedena, lahko uporabite ostale ponujene možnosti, kot je .com, .net in drugo.

Ponudnik za registracijo imen za spletna mesta na naslovu www.domovanje.com vam nudi enostavno uporabo iskalnika, kjer v okence »preveri domeno« vtipkate želeno ime za vašo novo spletno stran. Ko bo iskalnik izpisal rezultate o razpoložljivosti imen, boste na desni strani opazili košarico, v katero lahko dodajate različna imena z domenskimi končnicami in tako hitro in enostavno opravite postopek registracije.