Postprodukcija

Že veste kaj je postprodukcija? Mogoče se vam sanja, da ima to neko zvezo z video produkcijo oziroma z ustvarjanjem video posnetkov, vendar pa ne veste, kako točno bi to opredelili? Postprodukcija je v bistvu eden ključnih elementov celotnega produkcijskega procesa določenega video projekta. Je faza, ki je prisotna pri ustvarjanju katerega koli posnetka, ne glede na to, ali gre le za kratko reklamo ali pa za daljšo oddajo. Ko je posnetek posnet, se nahajamo šele na polovici do končnega izdelka.

Kot sem že omenila, je postprodukcija faza produkcije posnetka oziroma videa. Ta faza se odvija, ko se zaključi snemanje videa. Postprodukcija namreč zajema snemanje in obdelavo avdio zapisa ter pa tudi obdelavo fotografij in filmov. Poleg tega v tej fazi poteka tudi izdelava vizualnih efektov in 3d animacij, pomembna pa je tudi barvna korekcija in še kaj drugega. Postprodukcija kot splošen termin torej vključuje vse, kar se zgodi, ko je video posnet. Ko je opravljena postprodukcija pa se celoten proces zaključi in lahko si ogledamo končni izdelek.

Video posnetki so priporočljivi za vse tiste, ki želite širši množici na zanimiv in privlačen način predstaviti svoje podjetje oziroma storitev. Če si tega želite, potem vam priporočam, da obiščete spletno stran videa.si. Tam boste našli še več informacij v zvezi s tem, za kakšen video se lahko odločite, poleg tega pa boste lahko kontaktirali strokovnjake, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.