Odstranjevanje neželenih dlak skozi zgodovino

Z odstranjevanjem neželenih dlak se borimo vsi. Naj bodo to moški, ki si brijejo obraz in kakšne druge predele na dnevni ravni, ali pa ženske z odstranjevanjem dlak po nogah, pod pazduhami in drugje.

Če mislite, da so popolnoma pobriti intimni deli človeškega telesa moderni trend, se  motite. Odstranjevanje dlak ima za seboj dolgo zgodovinoin trendi so se sčasoma spreminjali. Dandanes je zelo popularno lasersko odstranjevanje dlak, epilacija, bikini depilacija in podobni postopki, včasih pa so to počeli malce drugače.

Bakrene britvice so našli že 3000 let pred našim štetjem v Egiptu in Mezopotamiji. Tudi slike žensk iz 14. ali 15. stoletja so bile pobrite ali pa z zelo malo dlakami. Egipčanske ženske so svoje predele urejale v obliki trikotnika ali tako naprej.

Tudi v antični Grčiji so telesne dlake nakazovale na nekaj »neciviliziranega«, ste kdaj videli Grški kip poln dlak?

Je pa res, da v zadnjem času naši zunanji podobi dajemo še posebno veliko težo. Skupaj s tem trendom in napredkom v tehnologiji je na današnjem trgu ogromno različnih postopkov, ki poskrbijo za odstranitev dlak. Nekateri so trajni, nekateri kratkotrajni. Od vaših želja, tipa kože in denarja, ki ste ga temu pripravljeni nameniti pa je odvisno to, katerega si boste izbrali.

Depilacija in lasersko odstranjevanje sta izredno priljubljena zaradi svoje neinvazivnosti, hitrosti in pa tudi obstoja odstranitve dlak.

Za preizkus katerekoli izmed omenjenih metod lahko zavijete v najbližji lepotilni salon, kjer bodo poskrbeli za vas. Izkušene kozmetičarke so pri svojem delu še posebej učinkovite. Večino postopkov pa lahko uredite tudi sami v domači kopalnici, razen kakšnega laserskega odstranjevanja vam ne priporočam.