Očala za vse vrste obraza

Ko potrebujete nova očala, ne glede na vrsto, je situacija vedno približno enaka. Znajdete se pred pestrim izborom različnih očal in se brezglavo zaletite v iskanje tistih, za katera menite, da bi najbolj pristajala vašemu obrazu. Vsekakor pa se morate zavedati dejstva, da vsaka očala ne pristojijo vsakomur. Oblika očal mora biti kontrastna obrazu. Le tako boste dosegli uravnoteženost.
V današnjem prispevku vam bomo navedli nekaj izjemno koristnih napotkov, kako lahko zase ali za svoje najbližje izberete očala, ki se bodo popolnoma ujela z vašim obrazom.

Ovalna oblika obraza

Če je vaša oblika obraza ovalna, potem skoraj upamo trditi, da ti bo ustrezala skoraj vsaka oblika očal. Lahko vam zaupamo, da ste v resnici med redkimi srečneži, ker si lahko daste duška in eksperimentirate s številnimi oblikami. Paziti pa morate le, da ne boste posegli po prevelikih ali po premajhnih očalih za vaš obraz.

izberite prava očala

Očala za okroglo obliko obraza

Če je vaš obraz okrogle narave, imate verjetno tudi zaobljeno brado, majhen obraz in polna lica. Zaradi tega vam bodo zagotovo najbolj pristajala očala, ki bodo vaš obraz na videz zožala. Najbolje bo, da posežete po podolgovatih oblikah z oglatim okvirjem. Paziti morate, da izbrana očala ne bodo majhna in okrogla. Glede barve pa si le dajte primernega duška. Lepo vam bodo pristajala tudi očala, ki imajo okvirje mačjih oblik.

Podolgovata oblika obraza

Številne osebe se odločijo za prevelika očala, ki jim niti pod razno ne pristojijo. To pa ne velja za osebe, ki imajo podolgovat ali pravokoten obraz. Za njih so najbolj primerna očala kvadratnih oblik, ker bodo njihov obraz razširila. Če imate tudi vi podolgovat obraz, vam svetujemo, da se izogibate očalom z majhnim okvirjem.

kako izbrati ženska očala z dioptrijo

Kvadratna oblika obraza

Za osebe, ki imajo kvadraten obraz, je značilno širše čelo in malo bolj močna čeljust. Če ste med njimi, potem vam zagotavljamo, da vam bodo najbolj pristajala očala, ki so okrogla ali ovalna. Prav tako ne boste zgrešili pri izbiri, če se boste odločili za očala pilotskega ali aviatorskega modela. Nikakor pa si ne dovolite kupiti očal, ki bodo še bolj poudarila vašo kvadratno obliko obraza.

Srčkasta oblika obraza

Če sodite med osebe, ki imajo srčkasto obliko obraza, potem si privoščite kvadratne okvirje očal. Izogibajte pa se vsega, kar je preveliko ali v obliki solze.