Obleke za družice se morajo v osnovi ujeti z nevestino

Zagotovo je na poroki najpomembnejša obleka tista, ki je bila narejena za nevesto. A takoj za njo so obleke za družice. Pri nas je navada, da morajo nevesto na poroki spremljati vsaj tri družice, ki morajo biti torej ustrezno oblečene.

Praviloma ima nevesta na svoji obleki izbran odtenek, ki je hkrati tudi osnova za obleke za družice. Najpogosteje so to pastelni toni, na primer marelični ton, zlat, vijolični zelen, srebrno siv, roza. Vsekakor pa še zdaleč ni obvezno, da so vse družice odete v popolnoma enaka oblačila. Ker imajo družice praviloma različne postave, je najbolje, da vsaka med njimi nosi kroj, ki se ji najbolj poda oziroma v katerem se najbolje počuti.

Svečane obleke za zanimive in zavidljive videze

Obleke za družice morajo torej izstopati; tako in drugače. Na trgu so vam na voljo številne možnosti svečanih oblek za družice. Prikupne so tudi tiste, ki imajo različne možnosti zavezovanja. Omogočajo namreč izjemno zanimive in zavidljive videze družic.

Nekatere obleke za družice omogočajo celo več kot dvajset različnih možnosti zavezovanj. A pomembno je tudi, da so narejene iz visoko kakovostnih elastičnih tkanin, ki se dobro prilegajo telesu in da so primerne za vse vrste postav.

Obleka družic, ki se ujema z nevestino obleko

Družice in njihove obleke v trendu

Vsekakor pa se družice pri izbiri obleke ozirajo tudi na trenutne trende. Ti zlasti narekujejo tudi samo barvo oblačila. Če pa se odločijo za klasične kroje oblek, so te dobro nosljive tudi po poroki. Zelo pogosto je opaziti, da so družice odete v vintage vijolično barvo, ki je kot nalašč za svečane priložnosti, kot je poroka.

Nakup ali izposoja oblek za družice

Navadno so obleke za družice izdelane kar po meri. Po drugi strani pa vam trg ponuja številne možnosti. Oblek vam skorajda ni treba dajati več šivati po meri, ker v skorajda vsakem salonu najdete kaj primernega zase. Če ne drugače, v salonu zelo hitro poskrbijo, da je določena obleka ukrojena tako, da vam je popolnoma prav.

A če imajo družice prav posebne želje, morajo obleke zanje biti vsekakor izdelane po modi. Sicer pa so obleke za družice lahko kupljene ali izposojene. To je odvisno zlasti od želja, navad in ne nazadnje tudi finančnih zmožnosti družic. Najpogosteje si družice obleke kupijo in se vanje pogosto oblečejo tudi kasneje.

Lahko pa rečemo, da je skupino lepo urejenih družic na poroki vedno lepo pogledati. Še zlasti pa, če so odete v posebne obleke prelepih pastelnih barv, ki jih najdemo tudi na nevestini obleki.

Na povezavi preverite pestro ponudbo oblek za družice.