Naprave za električno ogrevanje

Na današnjem trgu nam je na voljo kar nekaj naprav za električno ogrevanje, zato je odločitev za tistega, ki se odloča kakšen sistem bi postavil lahko kar težka. Poznamo vse od električnih radiatorjev, do IR panelov, talnega gretja in drugih produktov. Najbolj enostavni in osnovni so električni radiatorji in električni grelci.

Potem imamo tu še talno ogrevanje cena, ki je precej večja od cene normalnih električnih radiatorjev. Talno ogrevanje je izredno priročni, obstaja več možnosti in sicer lahko tak sistem ogrevate s pomočjo ogrete sanitarne vode ali pa elektrike. Ogrevanje tal s pomočjo sanitarne vode je v končni fazi precej cenejše, vendar je celoten sistem kar precej dražji.

Zanimivi pa so tudi IR paneli, gre za panele, ki nas ogrevajo s pomočjo infrardeče toplote. Tak tip toplote je precej specifičen, zato se ga je potrebno navaditi. IR paneli postajajo iz leta v leto bolj priljubljeni.

Ko že govorimo o električnem ogrevanju pa ne moremo mimo klimatskih naprav. Klime se izvrstno odrežejo tako pri hlajenju in tudi ogrevanju prostorov. Cene klimatskih naprav se začno pri nekaj sto evrih, segajo pa lahko tudi do več tisoč evrov. Na trgu je na voljo veliko različnih tipov klimatskih naprav, za domače uporabnike oz. tiste, ki bi radi ogrevali samo stanovanje in bivalne prostore pa so najbolj primerne stenske ali pa talne klime. Ogrevanje na elektriko je kar se tiče cen ogrevanja nekje v višjem srednjem razredu, kar pa se tiče enostavnosti samega ogrevanja, pa precej v vrhu naprav, ki so nam na voljo.