Najpogostejše posledice uživanja marihuane pri delu

Raziskave so si enotne pri naslednjih posledicah: najstniki, ki redno uživajo konopljo so tudi na delu nekoliko odsotni, večkrat se jim pripeti kakšna nesreča, so slabši v razmišljanju in so tako počasni oz. zapozneli:

  • uporabniki konoplje na delavnem mestu večkrat manjkajo kot ostali sodelavci ( za 75 %), navzven pa se vidijo tudi vse zgoraj naštete stvari,
  • tudi nesreče na delavnem mestu se povečajo za 55 % vsem mladostnikom, ki redno uživajo konopljo, saj je to posledica manjše kocentracije dopamina v delih možganov, ki so kritični za dobro osredotočanje na delo. Posledice so lahko tudi bolj daljnoročne od treh tednov,[5]
  • neizpodbitno pa je, in tudi sami trdijo, da ima marihuana slab vpliv na njihov karierni razvoj, družabno življenje in fizično zdravje ter psihično stabilnost.

Človeški možgani se razvijajo vse tja do zgodnjih dvajsetih let. Stroka je neizpodbitno enotna pri vseh zgoraj omenjenih slabih vplivih na človeško telo – predvsem v psihični obliki, kjer so naši otroci najbolj ranljivi. Stranski učinki konoplje na mladostnike so neizpodbitni.

konoplja na delovnem mestu

Ugotovljeno je bilo, da redno uživanje konoplje pred osemnajstim letom lahko pusti daljnosežne posledice na otrokovo inteligenco, zmožnostjo pozornosti in spomina. Ključna razlika med odraslimi in mladimi je ravno v tem, da pri odraslih te posledice izvenijo, pri otrocih pa ne.

Zato je med odraslimi popolnoma normalno, če ti uporabljajo konopljo za zdravljenje. Mnogo bolezni obstaja, ki jim konoplja dobro stopi na prste. Vendar pozor, med delom ne  smemo biti okajeni. Pri tem lahko pomagajo svečke.

Torej – zakaj se uporabljajo CBD kapljice in konopljina smola? Med njimi so anksioznost, depresija, epilepsija, luskavica, kronična bolečina, Kronova bolezen in ulcerozni kolitis, migrena, osteoporoza, rak, artritis, sladkorna bolezen in še bi lahko naštevali. Več o teh boleznih si lahko preberete na zgornji povezavi. Stran Konoplja Zdravi je namenjena izobraževanju odraslih, ki si želijo olajšati življenje.

To pomeni, da je na njej mnogo vodičev, ki odgovarjajo na veliko naših vprašanj, ki se tičejo obolenj. Konoplja nam lahko spremeni življenje na bolje, mladostnikom pa samo na slabše, saj jo zlorabljajo za namene zabave in užitka.

Van de Giessen, E., Weinstein, J. J., Cassidy, C. M., Haney, M., Dong, Z., Ghazzaoui, R., … & Volkow, N. D. (2017). Deficits in striatal dopamine release in cannabis dependence. Molecular psychiatry, 22(1), 68.