Mobitel telefoni so bili nekoč luksuzno blago v primerjavi z današnjimi.

odobni mobitel telefoni so dostopni za nekaj deset evrov, kar je več kot ugodna cena v primerjavi z njihovimi predhodniki izpred desetletja in več. Stacionarni telefoni so dobili prve mobilne alternative že pred več desetletji, vendar so bili zelo dragi. Takšno komuniciranje je bilo domena zgolj najbolj pomembnih oseb, kot so bili direktorji podjetji ter druge pomembne osebe. Postopoma so mobitel telefoni postajali vedno dostopnejši ter do današnjih dni postali praktično drobiža vredni. Še pred dvema desetletjema je bil mobitel telefoni razmeroma velik strošek, zato so mnogi z nakupom oklevali in odlašali.

Nekoč so telefoni stali celo premoženje.

Načeloma bi si ga lahko kupili, vendar je bila takrat uporabnost in koristnost bistveno manjša. Deloma je bila zato krivo omrežje, mobitel telefoni so bili v mnogih primerih izven mestnih središč neuporabni. Omrežje preprosto ni obstajalo oziroma ni omogočalo današnje kakovosti komunikacije. Obstajale so številne sive cone, kjer je bila komunikacija otežena ali nekakovostna. Še več pa je bilo področji, kjer prenosni telefoni preprosto niso delovali. Zato so mobitel telefoni bili takrat domena predvsem tistih, ki so imeli zagotovljeno dobro podporo omrežja ter so jih lahko preko omrežja tudi izkoristili v poslovne ali druge namene.Na področju uporabnosti je zgodba ravno obrnjena. V preteklosti je bil telefon luksuz, zato so ga tudi uporabniki znali bolje izkoristiti oziroma so v veliko večjem obsegu izkoristili vse njegove funkcije. Danes ima prenosni telefon neprimerno več funkcij, njihov izkoristek pa je bistveno manjši. Mnoge ankete govorijo o tem, da se danes uporablja zgolj peščica ali drobiž funkcij prenosnega telefona.

Prihodnost telekomunikacij.

Večina drugih funkcij pa se uporablja zgolj poredko ali celo nikoli v celotni življenjski dobi prenosnega telefona. Vzrokov za takšno stanje je več, najbolj izrazite so razlike med različnimi generacijami uporabnikov prenosnih telefonov. Več izdelkov najdete na naši internetni strani.

Kako izbrati mobilni telefon na podlagi cene.