Kakšen tiskalnik pa je primeren za vas

Izbira tiskalnikov je na trgu precej ogromna, zato marsikdo ne ve kaj izbrati. Na voljo so nam laserski tiskalniki, brizgalni tiskalniki, multifukncijske naprave, fotokopirci in še kaj. No izbira zaenkrat še ni zastrašujoča, če pa bi se poglobili v potrošne dele zanje kot so kartuše, tonerji, ki so lahko kompatibilni, na novo napolnjeni, originalni, pa se hitro zaplete.

Nakup je zakompliciran samo če tiskalnik potrebujemo za res specifične zadeve in nas tehnične lastnosti dodobra ganejo. Vse kar je potrebno povprečnemu uporabniku paziti pri nakupu tiskalnika je to ali je laserski ali brizgalni ter kakšna je cena kartuš. Pa si poglejmo razlike med najbolj pogostima tipoma tiskalnikov na trgu za normalno uporabo. Brizgalni tiskalniki so se na trgu pojavili prvi. Razlika med laserskimi in brizgalnimi tiskalniki je ta, brizgalni za brizganje barve uporabljajo kartuše v katerih se nahaja črnilo v tekoči obliki. Laserski tiskalniki uporabljajo tako imenovane tonerje v katerih je barva oz. črnilo v prahu.

Ker je črnilo v brizgalnih tiskalnikih tekoče, po tiskanju malce traja, da se le-to posuši. Teh težav pri laserskih tiskalnikih ne boste imeli, saj je barva tako rekoč takoj po tiskanju zapečena na papir. Cene tiskalnikov so dandanes smešno poceni, zato se je skoraj bolje osredotočiti na ceno kartuš in tonerjev. S pomočjo spleta so nam na voljo tudi številne recenzije zadovoljnih uporabnikov, zato le malce pobrskajte saj si lahko z malce dela priskrbite zelo dober tiskalnik.