Kakovostna in uravnotežena hrana za pse

Imate doma pasjega prijatelja, ki se mu sveti dlaka in ki se veselo sprehaja naokoli? Če ste pokimali, je velika verjetnost, da mu nudite kakovostno hrano za pse, ki vsebuje vse pomembne sestavine. Kakovostna in uravnotežena hrana za pse je namreč bistvenega pomena ne samo za zdravo in sijočo dlako, temveč tudi za razvoj in počutje in ne nazadnje tudi za splošno zdravje vašega pasjega prijatelja. 

Dobro izbrana hrana za pse pa ni vse, kar potrebuje vaš hišni ljubljenček. Poskrbeti morate tudi za zadostno mero njegovega gibanja in tudi za prostor, v katerem bo neizmerno užival, saj bodo v njem ravno pravi pogoji. 

Kje kupujete pasjo hrano?

Če je hrana za pse kupljena v kateri koli trgovini z živili, še ni nujno, da ste domov prinesli kakovostno hrano. Še posebej pa je to malo verjetno, če ste zanjo odšteli precej malo denarja in ste posegli po proizvajalcu ali blagovni znamki, ki ni uveljavljena. 

Najboljša pasja hrana se nahaja na prodajnih policah specializiranih trgovin, kjer lahko kupujete tudi hrano za vse druge male živali. Take trgovine so svoje prodajne programe prestavile tudi na splet. Spletne trgovine s hrano za male živali in drugimi pripomočki zanje pa vam ponujajo ne samo izjemno kakovostno pasjo hrano, temveč tudi nizke cene, čeprav boste kupili izdelek svetovno priznanega proizvajalca. 

Kakovostna in uravnotežena hrana za pse

Preverite, kaj piše na embalaži 

Čeprav boste v rokah držali pasjo hrano priznanega proizvajalca oziroma blagovne znamke, pa pred nakupom vseeno dobro preverite, kaj piše na embalaži. Na njem boste našli napisane tudi vse sestavine, ki so v hrani. 

Kakovostna hrana za pse mora vsebovati zadostno količno beljakovin, ogljikovih hidratov pa tudi zdravih maščob ter vitaminov in mineralov. Tudi živali so živa bitja, tako kot mi, in tudi one za svoj razvoj ter zdravo življenje potrebujejo vsa pomembna hranila. 

Svojemu psu privoščite tudi priboljške 

Hrana za pse se v osnovi deli na suho ter mokro hrano. V okviru tega lahko kupite tudi pasje priboljške, ki jih vaš hišni ljubljenček zagotovo obožuje. To je zanj podobno kot, na primer, za vas sladica ali kaj podobnega. S tako hrano sicer ne pretiravajte, zato mu jo ponudite le občasno oziroma ko ga želite za kaj še posebej pohvaliti ali nagraditi. Pes bo to cenil, sploh pa, če mu boste ponudili kakovosten priboljšek, ki bo odlično vplival tudi na njegovo počutje. 

Ne glede na to, kakšen okus hrane  vašemu kužku najbolj ustreza, pa je najpomembneje, da mu zagotovite zdravo ter uravnoteženo hrano, ki mu jo ponudite večkrat na dan ob točno določenem času.