Kako skrbeti za avtomatska drsna vrata?

Povsod, kjer nameravamo sprejemati večje število obiskovalcev, moramo poskrbeti za učinkovita vrata, ki ne ovirajo prehoda. To je še posebej očitno v kakšnih komercialnih prostorih, recimo v večjih nakupovalnih središčih, pa tudi v javnih ustanovah in drugih objektih, kjer redno prehaja večje število ljudi. Da bi bili res zadovoljni z obiskom, morajo prehod omogočati kakovostna vrata, običajno so to avtomatska drsna vrata. A to še ni dovolj, da se odločimo za takšna vrata – zanje moramo tudi dobro skrbeti, da bodo brezhibno delovala.

Že v izhodišču imamo seveda veliko odgovornost za to, da izberemo kakovostna vrata, ki lahko opravijo predvideno delo. Upoštevati moramo različne dejavnike, predvsem predviden prehod obiskovalcev in različne želje glede režima delovanja. A na dolgi rok za vrata skrbimo na druge načine, ta prizadevanja pa so morda še bolj kritična za dobro dolgoročno delovanje.

Avtomatska drsna vrata

Vzdrževanje avtomatskih drsnih vrat

Najbolj pomembno je, da poskrbimo za redno vzdrževanje, ki zagotavljajo brezhibno delovanje drsnih vrat. Posvetimo se predvsem vzdrževanju ključnih gibljivih delov, ki so najbolj dovzetni za obrabo in povezane težave. Te dele je treba pregledovati in vzdrževati, po potrebi tudi zamenjati. Prav tako preverimo delovanje električnega pogona in mehanizma za upravljanje delovanja vrat. Za vse to poskrbi dober servis drsnih vrat, ki ponuja pogodbeno vzdrževanje za uporabnike takšnih vrat.

Prednosti dobrih serviserjev za avtomatska drsna vrata

Splača se sodelovati z zanesljivimi in izkušenimi serviserji. Pričakujemo, da bodo ti strokovnjaki svoje delo odlično opravili, rezultat pa je brezhibno delovanje avtomatskih drsnih vrat skozi leta. Poleg tega so ti mojstri po navadi tudi bolj prilagodljivi in predvsem bolj odzivni, tako da bodo takoj poskrbeli za kakšna popravila, če pride do nepredvidenih poškodb ali okvar. To je pri vratih seveda zelo pomembno, ne moremo si privoščiti, da avtomatska drsna vrata dlje časa ne bi delovala.