Kaj je zaposlitev?

Ali pod zaposlitev štejemo samo službo? Vsako jutro se zbudimo, imamo določeno rutino, se odpravimo v službo, delamo vsaj osem ur, se vrnemo domov, mesečno pričakujemo določen prihodek? Ni nujno, da je samo to zaposlitev. Imamo tudi druge možnosti in sicer recimo samozaposlitev. To pomeni, da smo sam svoj šef, da smo enostavno ugotovili, da lahko delamo zase in je vse skupaj pravzaprav odvisno samo od nas. Tudi, kolikšen bo naš prihodek oziroma koliko bomo zaslužili. Imamo lahko najeto pomoč oziroma uslužbence, ali pa se vsega lotimo sami. Je pa seveda odvisno od tega, s čem se ukvarjamo in kaj počnemo. Vsekakor pa bo naš cilj, da bomo služili največ kaj lahko. In super je, če imamo to možnost samozaposlitve in lahko svoje znanje in sposobnosti izkoristimo v svoj prid.

Ljudje imamo več stvari, katere se od nas pričakujejo, da jih bomo opravili. Velikokrat, ko nekoga kličemo, se zalotimo, da ga vprašamo, ali je s čem zaposlen tisti trenutek. Pa ne mislimo, če je ta v službi in na delovnem mestu, pač pa, če je sredi nečesa kar počne. Se pravi, da je tudi to nek način zaposlitve. Vedno, ko nekaj počnemo, rečemo, da smo z nečim zaposleni. Res pa je in edina razlika je v tem, da ne dobimo za vse plačila in je običajno plačilo v službi ali pa, če smo z nekom tako dogovorjeni, da mu za določeno delo zaračunamo določen znesek.


Kakorkoli, zaposlitev takšna ali drugačna, zanimivo je, da vedno nekaj moramo početi, saj smo ljudje naravnost naravnani tako in si ne znamo predstavljati, da bi cel dan poležavali in prav nič delali. Res da ne želimo tudi velikih obremenitev, ali pač. Odvisno od tega, kakšen človek smo, kaj nas veseli, kaj radi počnemo, ipd. Vsekakor pa je zaposlitev zelo pomembna.