Igralne karte so lahko mnogo več kot samo to

Ob turobnih, deževnih dnevih, še večkrat pa poleti na morju ob večerih so družabne igre vedno prisotne, še posebej igre z kartami. In ko se nekaj rundah ali urah enostavno naveličamo igre, si velikokrat začnemo prerokovati iz kart. Tako vedeževanje je še vedno najpogostejše, tisti ki se z takim načinom napovedovanja ukvarjajo, pa običajno prerokujejo iz igralnih, tarot ali ciganskih kart. Prav slednje so zaradi svoje preproste simbolike enostavne za uporabo prav za vsakega., z nekaj osnovnimi napotki seveda.

Tarot karte razdeljene na dva dela. En del kart predstavljajo karte z številkami in figurami, ki poosebljajo štiri osnovne elemente: zemljo, ogenj zrak in vodo. Drugi del predstavljajo kraljeve karte ki opisujejo značaje, zunanjo podobo in lastnosti oseb okoli nas.

Igralske karte so glede na simbol razdeljene tako da naj bi kara predstavljala srečo, zaslužek, simbol križa je poslovno, materialno in finančno področje. Črna barva pika opisuje probleme, težave, srce pa tako kot ste lahko predvidevali pomeni čustva.

Tretja skupina so t.i. ciganske karte, ki pa za razliko od prvih dveh skupin kart niso namenjene za igro. Prerokovanje iz takih kart so običajno izvajali cigani, v svojih šotorih ali v svojih vozovih.  Razlog za to je predvsem ta da naj bi se vedeževalec, v prostoru kjer prerokuje dobro počutil,  pomembna sproščenost in pomiritev, lahko bi rekla neke vrste meditacija. Ciganske karte so razdeljene na štiri osnovne dele, kjer naj bi t.i. signifikatorji pomenili hišo, ljubezen, sodnika. Karte z dobrih vplivom naj bi pomenile napredek, veselje, srečne trenutke, ljubezen, družino; medtem ko naj bi karte s slabim vlivom imele precej slabe lastnosti, kot so bolezen, smrt, nesreča.  Pomen nevtralnih kart pa naj bi razbrali iz kart ki so v bližini.