Cena naložbenega zlata

Naložbeno zlato cena so ključne besede, ki jih napišemo v spletni brskalnik, če se želimo pozanimati o cenah naložbenega zlata. Zlato je znano po tem, da ohranja svojo vrednost, tudi v času gospodarskih kriz in kljub visokim nihanj v finančnih trgih.

Ko se odločamo za nakup in naložbo zlata je v to vredno vložiti veliko premisleka in previdnosti, še posebej, ker se na trgu pojavljajo različni ponudniki, ki so lahko tudi prevaranti in nas lahko hitro pretentajo. Najbolj sporne so razlike med nakupno in prodajno vrednostjo fizičnega nakupa zlata, ki se lahko razlikujejo kar za 30%, zato je vredno, pred nakupom ali prodajo zlata, veliko truda in časa vložiti v iskanje zanesljivih prodajalcev in ponudnikov. Razlika v ceni nastane predvsem zaradi postopka obdelave in izdelave lomljenega zlata. Najbolje je, da se za nakup zlata odločimo kar preko borze, saj je to najbolj zanesljiv prodajalec.

Pri investiranju v zlato, pa je pri ponudnikih sumljiva tudi kavcija, le ta se od vlagateljev navadno nikoli ne zahteva. Če bo ponudnik od vas zahteval kavcijo, to pomeni, da ni zaupanja vreden in, da z njim ni pametno sklepati dogovorov.

Dodatna težava pri kupovanju zlata pri prevarantih je tudi čistost in dejanska vrednost zlata, ki ga kupujete. Prevaranti vam bodo prodali manj čisto zlato po veliko večji ceni, ko pa boste le tega želeli kasneje prodati, pa boste za njega dobili veliko manj. Poleg kvalitete zlata je tako sporna tudi likvidnost.

Pred nakupom in naložbo v zlato, se je torej pametni pozanimati o cenah in različnih ponudnikih, najbolje pa je, da zlato kupimo od najbolj zanesljive borze.