Bi radi postali odvetnik

Vedno sem si želel delovati na področju prava.  Predvsem na področju gospodarstva. Ker je bila to moja velika želja, sem se na koncu odločil da postanem odvetnik za gospodarsko pravo.

Kako se odločiš, da postaneš odvetnik?

Glede na to, da v tem trenutku še vedno študiram ker študij prava ni ravno kratek, večkrat dobim vprašanja v smislu »kako se odločiš, da postaneš odvetnik? V šali pogosto odgovarjam, da se kot odvetnik že rodiš. A to ni daleč od resnice. Vse kar se spomnim o mojih prvih začetkih je to, da sem že kot otrok vedno rad nekaj raziskoval, želel biti povsod in vedno sem imel svoje mnenje v pogovoru. Vsi v družini so mi govorili, da bom nekoč odvetnik, tako  da sem se po končani gimnaziji v Ljubljani za to dejansko tudi odločil.

Ko sem končal osnovno šolo z odličnim uspehom, sem nadaljeval šolanje v gimnaziji v Ljubljani in jo končal z odličnim uspehom. Brez premisleka sem se potem, ko sem odlično opravil tudi z maturo vpisal na Pravno fakulteto v Ljubljani. Fakulteto trenutno v tretjem letniku z največjim veseljem obiskujem in pričakujem naslednje leto, ko bom imel priložnost osvojiti naziv diplomiranega pravnika. Ko končam 4. leta pravne fakultete bom tudi čimprej poskusil opraviti še vse potrebne izpite da postanem odvetnik za gospodarsko pravo.

Kaj je sploh gospodarsko pravo?

Gospodarsko pravo je panoga, ki ureja pravne norme in institute povezane s sistemom gospodarstva, z delovanjem gospodarskih subjektov na trgu in pa organiziranjem, oblikovanjem in prenehanjem gospodarskih subjektov/družb. Gospodarsko pravo lahko imenujemo tudi trgovinsko. Seveda pa obstajajo tudi druge vrste prava kot so civilno, delovno pravo in tako dalje. Za ta področja skrbijo različni odvetniki, odvetnik za civilno pravo skrbi za primere na tem področju in tako naprej.