Ali je oddaljenost računovodstva pomembna?

Sodobna tehnologija nam omogoča komuniciranje na sto in en način. Zato oddaljenost računovodstva v današnjem času resnično ni pomembna. Na voljo je ogromno komunikacijskih kanalov, katerih si poslužujejo tudi sodobna računovodstva.

PRIMA računovodstvo se nahaja v Škofji Loki, njene stranke se nahajajo v različnih krajih po Sloveniji, nekatere pa se večino časa nahajajo v tujini. Mlad kolektiv s svojimi strankami komunicira telefonsko, preko elektronske pošte, skypa, facebooka, gmail chata in ostalih sodobnih kanalih za komuniciranje. Način komunikacije predstavlja tudi prednost pred konkurenco, ki omenjenega ne nudi, saj je danes vedno več stvari treba urediti ravno preko internetnega spleta.

Dandanes je veliko bolj pomembna odzivnost računovodje. Če je na voljo v trenutkih, ko določeno informacijo potrebujete hitro in je od tega odvisno npr. sklenjenost posla, vam lahko neodziven računovodja prinese kar veliko izgubo. Svojemu podjetju privoščite odzivno računovodstvo, ki vam bo na voljo v vsakem trenutku.

Nekatera podjetja namenoma iščejo računovodja, ki je od njih oddaljen dovolj ali je v kraju, kjer ne poznajo nikogar, da se izognejo odtekanju informacij iz podjetja. PRIMA računovodstvo smatra medsebojno poslovanje kot strogo poslovno skrivnost, saj se zaveda, da rast vašega podjetja prinaša tudi večji obseg njihovega dela. Na začetku sodelovanja s podjetjem sklene pogodbo o varstvu zaupnih podatkov in informacij, ki je temelj za nadaljnjo sodelovanje.

Hiter razvoj sodobne tehnologije je prinesel tudi E-računovodstvo oziroma elektronsko računovodstvo. Ta omogoča komuniciranje z računovodstvom v elektronski obliki, s pomočjo aplikacije nudi direktno povezavo z računovodskim programom. Dokumentacijo enostavno skenirate in v nekaj sekundah se pojavi v računovodskem programu.